High Tea in Zeeland

BEL: 0111-462 500

Brasserie Bries High Tea

High Tea in Zeeland

High tea is verwennerij volgens fijne Britse traditie. Heerlijk thee drinken met een keur aan zoete lekkernijen en hartige sandwiches. Een ideale gelegenheid om vrienden of familie te verrassen met een feestelijk middagje in een sfeervolle omgeving. Zoekt u een locatie waar u in alle privacy kunt genieten van een high tea? Dan bent u bij Brasserie Bries op de juiste plaats. We beschikken over een private room waar u vanaf 2 personen kunt plaatsnemen en de ruimere Bries Salon voor gezelschappen vanaf 12 personen.

High Tea Ingrediënten

Bij Brasserie Bries serveren we (in overleg):
• Diverse thee soorten
• Bouillon
• 3 soorten belegde broodjes
• Diverse zoetigheden
• Warme scones met confiture en clotted cream

Uw High Tea Reserveren

Reservering: verplicht en vanaf 2 personen

Tijdstip: tussen 13.00 – 15.30u

Tarief: v.a. € 29,50 p.p.

(exclusief consumpties)

High Tea of Afternoon Tea?

Aan het einde van 19de eeuw werd de gloeilamp uitgevonden en werd het een chic gebruik om zo laat mogelijk aan tafel te gaan voor het avondeten. De overlevering wil dat Anna Maria Russell (1783 – 1857), de 7e hertogin van Bedford, de periode tussen de lunch en het diner te lang vond. Omstreeks 1840 introduceerde ze rond 16:00 uur een lichte maaltijd met kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes, gecombineerd met thee. Deze maaltijd werd aangeduid als ‘Afternoon Tea’ en wordt momenteel dus eigenlijk foutief aangeduid als ‘High Tea’.

De originele High Tea betrof namelijk de avondmaaltijd van de arbeiders, die na een dag hard werken een stevige warme maaltijd combineerden met een pot sterke thee. De High Tea werd ’s avonds genuttigd om 18:00u en bestond uit simpele gerechten zoals stoofpotten. De naam ‘High Tea’ komt van de hoge tafels waaraan de arbeiders hun avondmaaltijd aten, terwijl de ‘Afternoon Tea’ vaker op een lage salontafel werd geserveerd.

Dat de luxe ‘Afternoon Tea’ in de loop der tijd ‘High Tea’ is gaan heten, heeft waarschijnlijk te maken met het het gegeven dat het woord ‘High’ in toenemende mate geassocieerd werd met ‘High Society’ en dus met de kringen waarin de Afternoon Tea werd genuttigd. Aan de samenstelling van de maaltijd is juist niet veel veranderd. Nog steeds worden er kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes gegeten, in combinatie met thee.

Recensies

  • Lekker gegeten. Prima kaart en nette bediening. Mooi restaurant. Klein verbeterpunt vind ik persoonlijk de rookruimte naast het restaurant. Ik vind het storend om naast mijn tafel steeds rokende mensen te zien rondhangen.

  • De gerechten zijn kwalitatief op een hoog niveau klaar gemaakt en smaakvol gepresenteerd en is de prijs meer dan waard. De bediening is uitermate voorkomend en zoals het hoort op de juiste momenten aanwezig om je je op je gemak te laten voelen en vriendelijk.

  • Superleuke en vriendelijke bediening. Het eten was erg lekker. Had het 5 gangen en 4 gangen menu. De witlofsalade moet je zeker proberen. Voedsel van hoge kwaliteit, creatief samengesteld. Gewoon een belevenis in Renesse! We zullen terugkomen!

  • Het is een perfecte setting voor een maaltijd. De service is geweldig. Het personeel is erg vriendelijk. Qua keuken is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. We namen het 3-gangenmenu en het was gewoonweg perfect. Ik raad aan.